top of page
WILLEKE VAN TIJN

 

Willeke van Tijn is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag 1956-1961

 

De grote pasteltekeningen en schilderijen die ze maakt zijn veelal van menselijke figuren in gestolde theatrale houdingen en barokke landschappen met losse zwevende elementen.

Ook voerde ze veel opdrachten uit waaronder in een muziekkapel [11 meter hoog]in Frankrijk, in België een trouwzaal en enkele tegel tableaus in Nederland.

De projecten die ze samen met Gerbrand Volger maakt gingen eerst over industriële onderwerpen zoals Project van Gelder Papier met tentoonstellingen in galeries en het Frans Hals Museum Haarlem en Project “Hoogovens “[Rijksmuseum Twente] en aankoop Frans Hals museum en Stedelijk museum en in meerdere collecties.

In 2009 begonnen zij aan een project over de USSR vervlogen idealen van het communistisch regiem in Rusland, hierna volgde een grote tentoonstelling in Pulchri Studio en het NCCA in Nizjny-Novgorod in 2010.

De schilderijen van dit project hangen in de gewelven van Parador ”Marbeuf” in Alicante-Spanje.

Het nieuwe project ''Religie voor Atheïsten is in 2013 gestart en was te zien in de Obrechtkerk te Amsterdam en gaat hoogstwaarschijnlijk door in voorjaar 2016 naar de basiliek van Soissons, Frankrijk.

Ook ben ik bezig met een documentaire over mijn werk en de vele spectaculaire projecten die ik had in binnen en buitenland.

De regisseur en filmer die de film maakt is Ted Dellen van de NOS die hij samen met Ati Dijckmeester aan het voor bereiden is, en volgend jaar gereed zal zijn.

 

Commissies:

Advies commissie: Fonds voor de Beeldende kunsten en Bouwkunst

Rijksgecommiteerde Academie van Beeldende kunsten Den Haag

Bestuur BBK 69

Aankoop commissie Gemeente Amsterdam, kunstuitleen Amsterdam, Haarlem, Hilversum

 

Prijzen :

Prijs voor de schilderkunst Oostende, België [bronzen medaille]

Victorine Hefting prijs. Den Haag

 

 

 

bottom of page